Flat Preloader Icon

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ADRION TRAINEE

  • Αρχική

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του έργου ADRION TRAINEE για την παρουσίαση του σχεδιαζόμενου Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με Συντονιστή το Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ενώ σημαντικές ομιλίες ακούστηκαν από τους εταίρους του έργου. Η διάρκεια του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα είναι δυο χρόνια με το τελευταίο εξάμηνο να είναι αφιερωμένο στην πρακτική άσκηση και στην συγγραφή διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα, που θα διδάσκονται στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι χημικής, βιολογικής, γεωλογικής, οικολογικής, μηχανικής και τεχνοοικονομικής κατεύθυνσης. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το Ακαδ. Ετος 2024-25.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες είχαν φοιτητές και ενδιαφερόμενοι από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που σχετίζονται με θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι συμμετέχοντες εταίροι του έργου προέρχονται από έξι χώρες: Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σερβία. Ο συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Χημικών Μηχανικών και συμμετέχουν το Alma Mater Studiorum – Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το IUAV Πανεπιστήμιο της Βενετίας, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ – Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών, το Algebra University College – Κροατία, το Πανεπιστήμιο του Novi Sad – Σχολή Τεχνικής Επιστήμης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο, το Πανεπιστήμιο Τιράνων και τρεις εταιρίες η Green Technologies Ε.Π.Ε. – Πάτρα Ελλάδα, η Energo-data – Κροατία και η Solar Info Community srl. – Ιταλία.

Το έργο χρηματοδοτείται από το INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION Programme 2014-2020 Extraordinary Fifth call for proposals – Priority Axes 1 and 2.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο